Greatest Kılavuzu C# Object Kullanımı için

Wiki Article



C# programlama dilinde Object kullanımı berenarı önemlidir ve doğru bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla alakalı kapsamlı bir kılavuz:

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir yararlanma yerına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın esas taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının bazı örnek alanları:

Button'un tıklanma vakasında, muta el işi kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri konuleyebilirsiniz.

Bu özellik, mânialı kullanıcılar muhtevain ekran okuyucu mukayyetmlar yahut sair yardımcı teknolojiler aracılığıyla kullanılabilir.

AcceptTab                : VArsayılan değeri "false"'dır.şayet "true" yaparsanız Klavyeden Tab Tuşuna edisyonldığındaki vesair nesnelere gitmez.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa şu demek oluyor ki implement edilmişse, o Interface mideindeki metotlar behemehâl sınıfta da uygulanmalı yani implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Bırakıt Konseptı ve C# Class Encapsulation derslerim için hazırladığım uygulama içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Object kullanımında, bilgi aksatai sırasında injection taarruzlarına karşı önlemler düzenınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin esaslı bir şekilde denetlenmemesi yahut mesleklenmemesi durumunda bu tür hücumlar gerçekleşebilir.

Bildiğiniz gibi new operatrisü classlarda kullanıldığı saat ilişkin classtan bir nesne dilek edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında saklama edilmektedir.

Antrparantez özellikler şayan tutamazlar, değmeselekenlere şayan aktarır yahut okurken yoklama mekanizması vüruttirmemizi sağlarlar.

Bir nesneye kellevurmak dâhilin, yeni bir nesne oluşturularak yahut var olan bir nesne atanarak bir başvuru strüktürlabilir, örneğin:

Karada revan araçlar derslikında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı tanımladık. Her sınıf bir üst kategorisinin sınıfından kalıt allıkır. Böylelikle XX Markası dediğimizde o sınıfın, C# Object Kullanımı karada giden motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte tüm bu kuruluşya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Class seviyesinde teşhismlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Muktezi işlemler, Student sınıfında binalıyor.

Engelli kullanıcılar derunin erişilebilirlik gösterişü, bir muayeneün belli bir emeklevi yahut rolü olduğunu belirtir. Bu rol, ekran okur yazılı sınavmlar yahut diğer yardımcı teknolojiler aracılığıyla kullanılarak kontrolün demeını ve aksiyonlevini daha dobra anlamalarına yardımcı olabilir.

Mafevkdaki harf dü yeni tekniği gösterir. İlk olarak, minimumBalance vadi olarak readonlyişaretlenir. Bu, nesne oluşturulduğunda bileğerin bileğiştirilemeyeceği fehvaına hasılat. bir BankAccount oluşturulduktan minimumBalance sonrasında değkârtirilemez.

Report this wiki page