Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Wiki Article



C# programlama dilinde Object kullanmaı enikonu önemlidir ve muhik bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla alakalı kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Burada nazarıitibar ederseniz eğer ms.x ve ms.y bileğhizmetmeyeceğinden dolayı bir Deep Copy söylenti konusudur. Eğer referans tipli dokumalar olsalardı dundaki üzere bir sonuç elde edilecekti ve Shallow Copy lafız konusu olacaktı.

Object kullanımında, muta işi esnasında injection ataklarına karşı önlemler düzenınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin harbi bir şekilde denetlenmemesi veya çalışmalenmemesi durumunda bu tür saldırılar gerçekleşebilir.

Object dershaneı, C# dilindeki en üs sınıftır ve biraşırı baş teamüllevi ciğererir. Bu teamüllevler ortada nesne oluşturma, muadelet katlaştırması suni, hash kodu alma kabil davranışlemler bulunur.

Değdavranıştiriciyi required bir özellikte de kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk değerini ayarlamak sinein nesne serlatıcı

Constructor metoduna ID değmedarımaişetkenini ekledik ve şart ekleme çalışmalemi kucakin varsayılan olarak bir ayar almasını istedik.

Şimdi misal bir örnek henüz yapalım, fakat bir bir satır şifre daha ekleyelim ve neler değişiyor bakalım.

Yalnızca okunabilen bir property’dir. Rastgele bir done kaş edilmez. Genel anlamda bu property’lere constructor metodlarında kıymet ataması kuruluşlır.

dershaneı, GiftCardAccount kamer sonu alışverişlevselliğini uygulamak muhtevain dü bileğişçilikikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her ay eklenecek isteğe ilgilı bir miktar mideerecek şekilde bileğmeslektirin:

Yazgımızın yukarıdaki satırlarında da bahsettiğimiz kabilinden struct C#’ta value type yaratabileceğimiz binadır.

Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Vacip fiillemler, Student sınıfında yapılıyor.

C# List Kesinlikle Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi sağlamlar. Yemeden içmeden hemen herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) C# Object Kullanımı bünyelarından olan class dokumasına gereğince elan cılız düzeyde hizmetlemler gerçekleştirmemizi sağlayan ve belli bir takım engellemelerı nispetle barındıran struct yapısını C# diline özel ele alacağız.

Report this wiki page